Vins

s-vino-muscat

Muscat d’Alexandria

vino-muscat copy

Xarel.lo

merlot-rosat

Merlot Rosat

vino-Cab-Merlot copy

Merlot – Tempranillo

Cab-Merlot

Cabernet-Sauvignon – Merlot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DO Penedès. Diversitat
Diferents territoris, climes, zones… marquen de manera significativa l’àrea vitícola del Penedès. Amb un notable ventall de varietats i tipus de vins, cellers i conceptes enològics, la DO Penedès presenta una amplíssima proposta de vins, alhora diversa, valorada, tangible i reconeguda arreu.

DO Penedès. Qualitat
El treball de millora contínua de viticultors i elaboradors atorga a la qualitat dels vins DO Penedès un dels grans valors diferencials. És, de fet, un reconeixement nacional
i internacional a l’esforç personal i tecnològic del sector vitivinícola que s’ha guanyat a pols la credibilitat del consumidor com a símbol inequívoc del grau de qualitat de la marca DO Penedès.

DO Penedès. Cultura del vi
El Penedès té una llarga història i tradició vitivinícola. Generació rere generació, el món del vi ha impregnat aquesta terra i l’ha dotat d’un esperit i d’un tarannà singular que vol ser compartit. Amb una ubicació geogràfica i xarxa comunicacional privilegiades, la DO Penedès és avui referent en el sector de l’enoturisme i obre els braços, a través d’activitats, cellers, serveis, persones i patrimoni, a endinsar-se en la cultura del vi.

Varitats Blanques
La DO Penedès, àmpliament reconeguda per la seva qualitat en els vins blancs, combina una oferta de vins elaborats amb les varietats tradicionals xarel·lo, macabeu i parellada. Els vins del xarel·lo com a estendard de la DO, els vins del Penedès són tot aroma, sabor i qualitat. Un plaer per als sentits.
Els vins blancs del Penedès ofereixen una riquesa aromàtica durant tot el període de joventut, entre el primer i segon any. Amb una textura suau i un bon equilibri entre acidesa i alcohol.
A l’hora d’acompanyar els àpats, els blancs lliguen amb menjars suaus, preparats sense salses, com peix, marisc, ostres, ous, plats freds i formatges frescos o semisecs.

XAREL.LO

 

XAREL.LO

Una de les varietats tradicionals, pròpia de la zona del Penedès. Es poden elaborar grans vins Blancs de Xarel·lo, i també criances de Xarel·lo tant sola com juntament amb les altres dues varietats autòctones del Penedès, el Macabeu i la Parellada. Produeix els vins blancs secs i afruitats considerats com els més típics de la D.O. Penedès.

MACABEU

 

 

MACABEU
Es troba bàsicament al Penedès Central, aquesta varietat aporta als vins blancs de cupatge del Penedès el seu aroma afruitat i la seva acidesa.

 

PARELLADA

 

PARELLADA
És la més fina de les varietats blanques tradicionals del Penedès. Produeix blancs aromàtics, secs, de graduació moderada, aroma fresca i una delicada acidesa afruitada.

 

MOSCATEL ALEJANDRIA.   01

MOSCATELL D’ALEXANDRIA
Varietat que produeix vins secs o dolços. Ja es plantava a l’època dels egipcis, grecs i romans arreu del Mediterrani.

 

 

Varietats Negres
Fruit de l’experimentació, de la constant innovació i de la recuperació de varietats pròpies que havien desaparegut i l’atenció a les noves tendències dels paladars, la DO Penedès ofereix una àmplia i exquisida gamma de vins negres de qualitat. Tot un luxe per als sentits…
Els vins negres del Penedès milloren amb el pas del temps si es mantenen en les condicions apropiades (protecció de la llum, olors i vibracions, temperatura uniforme no superior als 15 °C). Segons la collita i el tipus de raïm, poden evolucionar entre 4 i 5 anys. A taula, per acompanyar un reserva negre o senzillament un bon vi negre DO Penedès, es recomanen les carns vermelles i els rostits. Per als vins negres aromàtics, la carn blanca i els formatges blaus resulten d’allò més adequats i suggeridors.

CABERNET SAUVIGNON

 

 

CABERNET SAUVIGNON
Els vins són de color intens i aporten un caràcter distintiu i classe entre la resta de varietats negres. Les seves aromes es fan més complexes amb l’envelliment i exhibeixen notes de fum, cedre i trufa. Es cultiva al Penedès Central i Superior.

 

MERLOT

MERLOT
Es troba al Penedès Central i serveix per elaborar excel·lents vins joves varietals i aromàtics, corpulents i tànnics, que conjuguen molt bé amb altres vins.

 

 

ULL LLEBRE

 

 

ULL DE LLEBRE
Els vins resultants són de bona graduació alcohòlica, amb una moderada acidesa afruitada i bona perspectiva aromàtica. Varietat tradicional que es troba a les zones del Baix Penedès i Central.

 

 

 

Muscat d'Alexandria

Muscat d’Alexandria

Muscat d'Alexandria

Xarel.lo

Merlot Rosado

Merlot Rosado

Cabernet-Sauvignon - Merlot
Merlot – Tempranillo
Cabernet-Sauvignon - Merlot

Cabernet-Sauvignon – Merlot