Caves

cusco berga cava brut

Brut

CAVA-Rosado

Brut Rosado

CAVA-brut-nature

Brut Nature Reserva

CAVA-gran-reserva

Brut Gran Reserva

CAVA-brut-tradicio

Brut Nature Tradicion Reserva

CAVA-brut-nature-reserva-eco

Brut Nature Reserva Eco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Cava

El Cava neix, entre d’altres motius, per la transformació radical de la vinya arran de la invasió de la fil•loxera.
Les propietats i característiques del Cava neixen dels sòls de les seves vinyes, de les varietats de raïm utilitzades i també de la climatologia.
El cultiu de la vinya s’estén des del litoral mediterrani fins a les zones més altes d’aproximadament 800 m. d’altitud. No obstant això, és a la zona central, a una altitud de 200 a 300 m., on es concentra la superfície de vinya més gran.
El clima és mediterrani, lluminós i assolellat, amb hiverns suaus i estius que no són excessivament calorosos.
Tot això, al costat d’una pluviometria moderada que es reparteix al llarg de tot l’any, produeix un microclima òptim per al cultiu de la vinya i la maduració del raïm.

LAVEREMA
Des de mitjans agost fins a finals d’octubre es fa la verema. El raïm es transporta als cellers en caixes de 25 a 30 Kg. o en remolcs d’acer inoxidable.
Els vins que s’obtenen de les diverses varietats les combina l’enòleg en les proporcions que considera idònies en funció de la caracterització dels seus productes.

ELABORACIÓ
El nivell de qualitat a què ha arribat el Cava, s’inicia a la vinya. La verema del raïm i la manera com es condiciona i es transporta fins als cellers d’elaboració, es fa amb cura i amb la màxima celeritat a fi que el temps transcorregut entre la verema i l’obtenció del most sigui el mínim possible.
Quan el raïm arriba al celler s’inicia el procés d’elaboració del vi base, extraient-ne el most mitjançant un premsat suau que permet obtenir mostos de gran qualitat.
Seguidament, aquests mostos es clarifiquen i s’inicia el procés de fermentació amb llevats seleccionats i es fa un control rigorós de temperatures a fi d’aprofitar al màxim les aromes pròpies de les diferents varietats, cadascuna de les quals es vinifica per separat.
Un cop acabada la vinificació, els tècnics determinen la proporció de cada tipus i varietat que conformarà el “cupatge” que donarà origen als diversos caves. Els vins de varietats diferents es complementen per a donar com a resultat un vi amb personalitat pròpia que definirà les característiques de cada marca elaboradora.

 

xarel.loXAREL.LO
Varietat autòctona de raïms mitjans, no gaire compactes. Per la seva acidesa total i estructura és la que té més personalitat. Es caracteritza pel gruix de la pell del gra de raïm que li permet resistir les malalties. Produeix vins amb cos i bona acidesa.

 

 

MACABEUmacabeo
Varietat tradicional de raïms grans i compactes i pell fina que li dona una certa fragilitat. Malgrat la sensibilitat que té, resisteix les gelades de la primavera. Origina un vi equilibrat en acidesa i aroma delicada

 

 

parelladaPARELLADA
Aporta un aroma floral i subtil. Els raïms tenen uns grans grossos. És l’última varietat a veremar. Té un cep que s’adapta bé a les zones altes. Produeix vins suaus i de graduació moderada.

 

 

TREPATtrepat
Varietat de brotada primerenca i de verema tardana, vigorosa, amb grans de pell gruixuda de mida gran. Produeix vins base rosats de graduació alcohòlica moderada i acidesa equilibrada.

 

 

 

Brut

Brut

Brut Rosado

Brut Rosado

Brut Nature

Brut Nature Reserva

Brut Gran Reserva

Brut Gran Reserva

Brut Nature Tradicion

Brut Nature Tradicion

Brut Nature Reserva Eco

Brut Nature Tradicion